WADA musí vyšetrovať všetkých športovcov, ktorí trénovali so Salazarom, myslí si Bach

NETKY.SK • 4 Október 2019, 19:38 • 2 min
WADA musí vyšetrovať všetkých športovcov, ktorí trénovali so Salazarom, myslí si Bach

BRATISLAVA - Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach vyhlásil, že Svetová antidopingová agentúra (WADA) by mala vyšetrovať všetkých športovcov, ktorí trénovali s potrestaným koučom Albertom Salazarom.

slovakia

left justify in out

Tohto 61-ročného Kubánca, ktorý bol v minulosti trénerom štvornásobného olympijského šampióna Mo Faraha a veľa jeho zverencov momentálne štartuje na majstrovstvách sveta v katarskej Dauhe, začiatkom týždňa Americká antidopingová agentúra (USADA) suspendovala na štyri roky za držbu a obchodovanie s testosterónom, keď mal na starosti tréningovú skupinu špičkových bežcov v projekte Nike Oregon Project (NOP).

 


"Sme presvedčení, že WADA sa bude týmto prípadom zaoberať veľmi obozretne. MOV v tejto veci napíše WADA oficiálny list," uviedol Bach podľa webu BBC Sport a dodal: "Bude nás zaujímať, koľko športovcov podrobili vyšetrovaniu a či preverili všetkých, ktorí v tom stredisku trénovali. Zo správy sme sa dozvedeli, že športovci nemali ako vedieť, čo sa s nimi dialo. Je to dôležitý faktor pri posudzovaní možných trestov, ale diskvalifikácia býva povinná bez ohľadu na to, či športovec vedel alebo nevedel, či niečo užil."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies