WADA je sklamaná z rozhodnutia MOV kompletne nevylúčiť Rusov

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 09:36 • 2 min
WADA je sklamaná z rozhodnutia MOV kompletne nevylúčiť Rusov

LAUSANNE - Svetovú antidopingovú agentúru (WADA) sklamalo nedeľňajšie rozhodnutie Medzinárodného olympijského výboru (MOV) celoplošne nevylúčiť ruských športovcov z augustových OH v brazílskom Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

WADA vyzvala na kompletný dištanc po zverejnení nezávislej vyšetrovacej správy kanadského profesora práva Richarda McLarena. MOV dal tvrdé podmienky a ponechal posúdenie účasti reprezentantov Ruska na OH 2016 na riadiacich organizáciách jednotlivých odvetví.

 

"Sme sklamaní, že Medzinárodný olympijský výbor nevypočul odporúčanie exekutívy WADA, ktoré sa zakladalo na záveroch vyšetrovania a zabezpečilo by priamočiare riešenie," citovala agentúra DPA prezidenta antidopingovej autority Craiga Reedieho. "Plne rešpektujeme nezávislosť MOV, no zvolený prístup a stanovené kritériá môžu spôsobiť viacero prekážok vrátane slabšej ochrany čistých športovcov," upozornil generálny riaditeľ WADA Oliver Niggli.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies