WADA budúci týždeň zverejní správu o zmanipulovaných vzorkách v Soči

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 11:51 • 2 min
WADA budúci týždeň zverejní správu o zmanipulovaných vzorkách v Soči

BERLÍN - Svetová antidopingová agentúra (WADA) v pondelok 18. júla zverejní svoju správu ohľadne údajnej manipulácie dopingových vzoriek ruských športovcov na ZOH 2014 v Soči. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

WADA v máji vymenovala Richarda McLarena za šéfa skupiny vyšetrovateľov, ktorej cieľom bolo preskúmať obvinenia zo strany doktora Grigorija Rodčenkova, bývalého riaditeľa akreditovaného moskovského laboratória. Ten sa priznal, že s pomocou národných bezpečnostných služieb kryl pozitívne dopingové vzorky ruských športovcov na ZOH 2014. Rusko poprelo obvinenia, že 15 jeho medailistov v Soči dopovalo.

 

Zverejnenie publikácie je naplánované 18 dní pred štartom OH 2016 v Riu de Janeiro. Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach neočakáva, že to zanechá vplyv na blížiacu sa olympiádu. Zároveň však dodal, že pokiaľ sa preukážu obvinenia a Rusko bude usvedčené z inštitucionálnej korupcie, MOV bude na to musieť reagovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona