Wabi Daněk predstaví v Bratislave aj najnovší album

NETKY.SK • 2 Marec 2015, 12:05 • 2 min
Wabi Daněk predstaví v Bratislave aj najnovší album

BRATISLAVA - Český hudobník Wabi Daněk a kapela Ďáblovo stádo predstavia 11. marca v bratislavskom Ateliéri Babylon aj skladby z najnovšieho albumu Příběhy písní (2014).

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na hity ako Rosa na kolejích, Hudsonské Šífy, Píseň, co mě učil listopad alebo skladby Dlouhý černý závoj, Jesse James či Tancuj, Matildo. "Z albumu Příběhy písní je ťažké vybrať jednu skladbu, ktorá by bola tá naj. Ja sa hlavne teším, že ma bratislavskí diváci neuvidia, ako bolo doteraz zvykom, iba s gitarou. Tentokrát budem mať za sebou vynikajúcu kapelu. No pre úplnosť informácie - príde aj na Daněka s gitarou. A dokonca bude i jeden Daněk bez gitary a bez kapely," prezradil 68-ročný muzikant, ktorý sa na Slovensko veľmi teší. "V Bratislave hrávam pomerne pravidelne aspoň raz ročne. Na Slovensko sa teším vždy. Nielen kvôli publiku, ktoré je vždy fantastické, ale tiež kvôli kuchyni. Som mäsový typ a tvrdím, že nad slovenské klobásy proste nie je," dodal rodák zo Zlína.


Spevák a gitarista má na Bratislavu dobré spomienky. "Vždy som tu spieval pre vnímavé, sústredené a spolupracujúce publikum. Pamätám si koncert na nádvorí Starej radnice za šialenej prietrže mračien. Keď sa rozpršalo, nikto neodišiel. Iba sa natlačili pod prístrešky a tí, pre ktorých už nezostalo miesto, vytiahli dáždniky. Bol som z toho tak 'na větvi', že som pridal takmer polhodiny. Až neskôr mi došlo, že ľudia odchádzali o polhodiny mokrejší," objasnil.


Počas koncertu v Ateliéri Babylon sa predstavia aj gitarista Josef Štěpánek, bubeník David Landštof, kontrabasista Jan Lstibůrek a hráč na Hammond organ Jan Kořínek. "Zoskupenie Wabi a Ďáblovo stádo kvôli početnosti a vyťaženosti všetkých zúčastnených vystupuje veľmi sporadicky. Preto sú koncerty vždy výnimočné a majú akýsi sviatočný punc," vysvetlil bubeník a producent David Landštof.


Wabi Daněk má na konte aj albumy ako Rosa na kolejích (1984), Vítr (1986), Profil (1990), A život běží dál (2009) alebo Wabi a Ďáblovo stádo (2012). Podarilo sa mu získať niekoľko ocenení, pričom v roku 1979 dostal cenu Zlatá Porta za zásluhy o rozvoj folku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies