Vzťahy medzi Venezuelou a Panamou sú stále napäté

NETKY.SK • 11 Apríl 2018, 12:34 • 2 min
Vzťahy medzi Venezuelou a Panamou sú stále napäté

PANAMA - Panama nebude na svojom území prijímať lietadlá venezuelských leteckých spoločností.

slovakia

left justify in out

Ide o reakciu na diplomatické a obchodné reštrikcie voči Paname, ktoré Venezuela oznámila minulý týždeň. Podľa agentúry AP kancelária panamského prezidenta Juana Carlosa Varelu v noci na stredu (SELČ) informovala, že počas 90 dní, počínajúc 25. aprílom, Panama zakáže prijímanie nákladných i civilných lietadiel z Venezuely. Zákaz sa týka desiatich venezuelských leteckých spoločností.

 

Tento vývoj vo vzájomných vzťahoch súvisí s rozhodnutím Venezuely z minulého týždňa, keď niekoľkým kľúčovým panamským spoločnostiam zakázala pôsobiť na svojom území. Zákaz Venezuely sa vzťahoval aj na leteckú spoločnosť Copa, ktorá je jednou z mála zahraničných aerolínií naďalej pôsobiacich vo Venezuele.

 

Agentúra Reuters dodala, že Caracas vtedy súčasne obvinil panamské vedenie, vrátane prezidenta Varelu, zo spoluúčasti na finančných machináciách páchaných venezuelskými štátnymi úradníkmi obvinenými medzičasom z korupcie.

 

Tento krok Venezuely bol reakciou na rozhodnutie panamskej vlády zaradiť venezuelského prezidenta Nicolása Madura na zoznam venezuelských činiteľov, ktorí sú považovaní za "vysoko rizikové" osoby pre podozrenie z účasti na praní špinavých peňazí a financovaní terorizmu.

 

Venezuela a Panama si okrem toho povolali späť do krajiny svojich veľvyslancov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies