Vzťahy medzi USA a Taiwanom sa nenarušia Trumpovým stretnutím so Si Ťin-pchingom

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 10:07 • 2 min
Vzťahy medzi USA a Taiwanom sa nenarušia Trumpovým stretnutím so Si Ťin-pchingom

TCHAJ-PEJ - Taiwan sa dnes prostredníctvom svojho rezortu diplomacie nechal počuť, že jeho vzťahy so Spojenými štátmi sa nenarušia, keď sa americký prezident Donald Trump stretne tento týždeň so svojím čínskym náprotivkom Si Ťin-pchingom.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Eleanor Wang na dnešnej tlačovej konferencii spresnila, že vláda Taiwanu je v úzkom kontakte s americkou stranou a bola ňou uistená, že záujmy ostrovnej krajiny nebudú poškodené, píše agentúra AP.

 

Trump už dávnejšie povedal, že sa necíti byť "viazaný" doterajšou politikou Spojených štátov voči Taiwanu - ostrovu, ktorý napriek tomu, že má vlastnú vládu, považuje Čína za súčasť svojho územia.

 

Neskôr - pred februárovým telefonickým rozhovorom so Si Ťin-pchingom - Trump napriek tomu ubezpečil, že Washington stále súhlasí so štyri desiatky rokov starou politikou "jednej Číny".

 

Tento myšlienkový odklon a Trumpova nepredvídateľnosť vyvolávajú u niektorých pozorovateľov čínskej politickej scény určité znepokojenie, že americký prezident by mohol Taiwan pri rokovaniach s Čínou využiť ako diplomatický nátlakový prostriedok v prospech USA.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies