Vzťahy medzi USA a Čínou sú najsilnejšie v histórii

NETKY.SK • 4 Máj 2012, 07:11 • 2 min
 Vzťahy medzi USA a Čínou sú najsilnejšie v histórii

Vzťahy medzi USA a Čínou sú najsilnejšie v histórii - Politika Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová dnes čínskemu prezidentovi Chu Ťin-tchaovi povedala, že vzťahy medzi oboma krajinami sú najsilnejšie v histórii - napriek diplomatickém

slovakia

left justify in out

Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová dnes čínskemu prezidentovi Chu Ťin-tchaovi povedala, že vzťahy medzi oboma krajinami sú najsilnejšie v histórii - napriek diplomatickému sporu okolo slepého čínskeho disidenta.
      "Sme presvedčení, že vzťah Číny a USA je najsilnejší, ako kedy bol," povedala Clintonová na stretnutí vo Veľkej hale ľudu. "Rozvinuli sme veľmi otvorený a úprimný vzťah, v ktorom môžeme prediskutovať rozpory, a naďalej sme odhodlaní prekonávať tieto rozpory kedykoľvek a kdekoľvek to je možné," dodala.
      Clintonová a americký minister financií Timothy Geithner v Číne absolvovali dvojdňové rokovania v rámci každoročného Strategického a ekonomického dialógu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona