Vzpierač Om jun-čol sa vodcovi KĽDR ospravedlnil za striebro

NETKY.SK • 8 August 2016, 19:51 • 2 min
Vzpierač Om jun-čol sa vodcovi KĽDR ospravedlnil za striebro

RIO DE JANEIRO - Severokórejský vzpierač Om jun-čol bol po nedeľňajšom zisku striebornej medaily v kategórii do 56 kg na Hrách XXXI. olympiády v Riu de Janeiro riadne skormútený.

slovakia

left justify in out

V bezprostrednom vyhlásení po súťaži sa ospravedlnil čelným predstaviteľom svojej krajiny za to, že sa mu nepodarilo vyhrať.

 

"Kim Čong-il (vodca KĽDR v rokoch 1994 - 2011, pozn.) bude pre mňa večnou inšpiráciou. Je mi ľúto, že som nebol schopný poďakovať sa mu za všetko zlatou medailou. Nemyslím si, že so striebrom budem vo vlasti nejakým hrdinom. Dúfam, že v budúcnosti sa opäť prebojujem na vrchol. Mám na mysli všetky šampionáty od budúceho roku až po OH v Tokiu," citoval reprezentanta KĽDR portál fakt.pl. Om jun-čol obhajoval v tejto kategórii zlato z Londýna 2012.


Súčasný severokórejský vodca Kim Čong-un zadal športovcom KĽDR úlohu získať OH v Riu aspoň päť zlatých medailí. Každý slabší výsledok v medailovej klasifikácii bude považovať za zlyhanie a národnú hanbu. V Riu štartuje dovedna 31 športovcov z KĽDR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona