Vzor hlasovacieho lístku obsahoval zakrúžkované mená

NETKY.SK • 9 November 2013, 18:27 • 2 min
Vzor hlasovacieho lístku obsahoval zakrúžkované mená

TRENČÍN - Vzor hlasovacieho lístku už odstránili.

slovakia

left justify in out

Vzor hlasovacieho lístku na doske za plentou v jednej volebnej miestnosti v Novom Meste nad Váhom obsahoval aj zakrúžkované mená niektorých kandidátov na poslancov. Okrsková komisia hovorí, že s tým nemá nič spoločné. „V okrsku číslo dva bola vykonaná kontrola. Bolo zistené, že na jednom z troch vzorov hlasovacích lístkov boli zakrúžkovaní štyria kandidáti,“ informovala zapisovateľka obvodnej volebnej komisie v Novom Meste nad Váhom Silva Judinyová.

Ako podotkla Judinyová, predsedníčka vzory lístkov umiestnila za plenty na základe žiadostí voličov. Ani na jednom však nezakrúžkovala kandidátov, čo potvrdili aj ďalší členovia komisie. „Predmetné hlasovacie lístky po príchode obvodnej volebnej komisie boli už stiahnuté a znehodnotené, z čoho je možné usudzovať, že okamžitou nápravou nemohlo dôjsť k porušeniu volebného zákona, respektíve k akémukoľvek narušeniu priebehu volieb,“ uzavrela zapisovateľka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies