Vznikne presná evidencia všetkých adries na Slovensku

NETKY.SK • 24 Október 2014, 16:04 • 2 min
Vznikne presná evidencia všetkých adries na Slovensku

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra SR plánuje na budúci rok spustiť do prevádzky Informačný systém Registra adries. Jeho legislatívny rámec pre fungovanie vytvorí Zákon o registri adries, ktorého návrh predložilo do medzirezortného pripomienkového konania. TASR o tom informovala Alena Koišová z rezortu vnútra.

slovakia

left justify in out

"Register adries bude obsahovať informácie o všetkých adresách a adresných bodoch bytových a nebytových budov, bez väzieb na osoby, ktoré disponujú právami k týmto budovám. Údaje z registra budú slúžiť potrebám orgánov verejnej správy, najmä zložkám zabezpečujúcim ochranu života, zdravia či majetku osôb," uviedla Koišová. Adresné body budú využiteľné v informačných systémoch a navigáciách záchranných, policajných a iných bezpečnostných služieb. Podľa informácií z ministerstva ich však využije aj pošta, podnikateľská sféra a bežní občania.
     

Návrh zákona, ktorý by mal účinnosť nadobudnúť v júli 2015, počíta aj s prechodným obdobím, ktoré je určené predovšetkým na prvotné naplnenie registra adries údajmi. Rezort vnútra by to mal v spolupráci s obcami stihnúť v priebehu jedného roka. Register adries buduje v rámci Operačného programu Informatizácia spoločnosti financovaného z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Správcom registra bude ministerstvo vnútra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies