Vznikne Ethereum Russia na spoluprácu s ruskou bankou Vnešekonombank

NETKY.SK • 7 September 2017, 19:30 • 2 min
Vznikne Ethereum Russia na spoluprácu s ruskou bankou Vnešekonombank

MOSKVA – Ruská štátna Banka pre rozvoj a zahraničné hospodárske záležitosti dostane podporu novej spoločnosti Ethereum Russia na implementáciu technológie blockchain a zároveň vytvorí v Moskve aj tréningové centrum.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Technológia blockchain

Zakladateľ digitálnej meny Ethereum, Vitalek Buterin, uzavrel s ruskou štátnou bankou pre rozvoj a zahraničné hospodárske záležitosti (známa aj ako Vnešekonombank) dohodu o vytvorení úplne nového subjektu, nazvaného Ethereum Russia. Stoja za ním Buterin a Vladislav Martynov, generálny riaditeľ spoločnosti Yota Devices, ktorá sa zaoberá mobilnými komunikačnými a spojovacími zariadeniami. Cieľom tohto projektu má byť posilnenie schopnosti krajiny implementovať technológiu blockchain.

Martynov vysvetlil, že Ethereum Russia poskytne banke vzdelávanie a posúdenie jej štruktúry. Zároveň bude slúžiť aj ako sprievodca rozvoja nového centra výskumu blockchainu na Národnej univerzite vedy a techniky (MISIS). Celý projekt bude financovaný práve Vnešekonombankou.

 

 

 

Dôvod, prečo musia byť Ethereum Russia a Nadácia Ethereum založené na dvoch samostatných subjektoch, aby pôvodná Nadácia mohla zostať "čistá" a bez konfliktu záujmov. Týmto spôsobom môžu pokračovať spolupráce ruskej vlády a právnických osôb na platforme Ethereum bez ťažkostí.

Túžba Ruska umožniť štátom vlastneným podnikom a vládnym orgánom prístup k odborníkom na technológiu blockchain je pochopiteľná. V posledných mesiacoch sa v krajine prejavil výrazný záujem o technológiu, najmä vo vzťahu k trhu s kryptomenami.

 

Smelé plány Ruska

Rusko sa netají svojím zámerom zostať o krok vpred, pokiaľ ide o blockchain. Prezident Putin sa na júnovom ekonomickom fóre v St. Peterburgu stretol so spoluzakladateľom Etherea Vitalikom Buterinom a následne opísal digitálnu ekonomiku ako základ pre vytvorenie úplne nových obchodných modelov.

 

img

 

Rusko zavádza technológiu blockchain agresívnejšie ako mnohé iné veľké ekonomické mocnosti. Súkromná letecká spoločnosť S7 začala v júli používať digitálnu účtovnú knihu na podporu predaja vstupeniek. Niektorí pozorovatelia to označili ako snahu prekonať štátnu aerolíniu Aeroflot, o ktorej sa predpokladá, že uskutočňuje podobný projekt.

Technológia blockchain je stále relatívne nová koncepcia a Rusko sa jej chce držať od samého začiatku. Dôležitým faktorom je však čas, keďže rôzne krajiny sa tejto technológii už venujú najmä vo vzťahu k digitálnym menám. Čína testuje národnú kryptomenu založenú na blockchaine, rovnako aj Estónsko má plány na vlastnú kryptomenu a existujú správy o tom, že čoskoro prejde Kongresom Spojených štátov zákon o kryptomenách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies