Vznikli projekty, ktoré môžu výrazne pomôcť pri testovaní

NETKY.SK • 30 Október 2020, 21:00 • 2 min
Vznikli projekty, ktoré môžu výrazne pomôcť pri testovaní

Praktické webové stránky pomôžu, aby ste v rade na testovanie strávili čo najmenej času.

slovakia

left justify in out

Pre záujemcov o víkendové celonárodné testovanie je dôležité vedieť, ako dlho strávia čas v rade, alebo kde prípadne nájdu také testovacie miesto, v ktorom si počkajú čo najmenej, keďže aj počasie je už chladnejšie. Aj preto vznikli webové stránky Somvrade.sk a Odbernemiesta.sk, ktoré im môžu výrazne pomôcť.

 

 

Somvrade.sk zdôrazňuje, že stačí čakať aj doma. A preto treba spraviť len nasledovné kroky. „Stačí, aby ste mali mobilné pripojenie a pri príchode na odberové miesto zadali na túto stránku počet ľudí, ktorí čakajú v rade na danom odberovom mieste. Pre Vás je to otázka niekoľkých sekúnd, iným to môže ušetriť desiatky minúť až hodín,“ informuje stránka.

 

Momentálne však nie je možné pridať odberné miesto pri nasledujúcom kroku. „Stránka https://www.somzodpovedny.sk/zoznam-lokalit/ zverejnila všetky odberné miesta, preto zastavujeme možnosť pridávania nových odberných miest a pracujeme na zapracovaní zoznamu podľa uvedenej stránky,“ dopĺňa stránka Somvrade.sk

 

 

Autorom ďalšej stránky odbernemiesta.sk je Maroš Skopal, ktorý netají, že sa rád otestuje. „Kvôli sebe a svojmu zdraviu, zdraviu a bezpečnosti svojich blízkych, ale aj ďalších ľudí. Aj keď sa pri príprave testovania stali chyby, nech obrovská energia, ktorú do prípravy vložili samosprávy, zdravotnícki pracovníci, vojaci, policajti, tisícky dobrovoľníkov, nevyjde nazmar,“ uvádza na sociálnej sieti.

 

Teší sa, že aktivita, ktorú vytvoril, prispeje k lepšej účasti a väčšiemu komfortu zodpovedných obyvateľov. „Nebudete musieť stráviť dlhé hodiny čakaním v rade. Priamo z Vášho domova sa dozviete informácie o aktuálnom počte ľudí čakajúcich pred odberným miestom,“ dodal Skopal.

 

Cieľom týchto občianskych projektov je zefektívniť testovanie v akcii Spoločná zodpovednosť. Ide o bezplatné aplikácie, ktoré majú záujemcom o testovanie uľahčiť výnimočnú aktivitu, ktorou vláda chce prispieť k zníženiu šírenia nového koronavírusu.

 

Pozrite si aj čo odkázala prezidentka SR Zuzana Čaputová Robertovi Ficovi, ktorý ju vyzval zastaviť testovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies