Vznikla nová asociácia na ochranu práv MMA zápasníkov, na jej čele stojí Georges St-Pierre

NETKY.SK • 5 December 2016, 10:30 • 2 min
Vznikla nová asociácia na ochranu práv MMA zápasníkov, na jej čele stojí Georges St-Pierre

Už dlhší čas sa o nej hovorilo teraz sa veci dali dokopy a vznikla nová asociácia: MMA Athletes Association. Na jej čele je legendárny Georgeos St-Pierre za ktorým ešte stoja zápasníci ako Tim Kennedy, Cain Valasquez, Donald Corrone a T.J. Dillashaw. Podporuje ich aj bývalý šéf Bellatoru FC Bjorn Rebney v asociácií zastáva funkciu poradcu.

slovakia

left justify in out

MMAAA bude pracovať hlavne na tom aby vyrovnala silové pomery medzi športovcami a UFC. Má tri hlavné ciele: 1. Aby sa dohodli s UFC na právach terajších a bývalých zápasníkoch. 2. Aby sa dohodli na zvýšení podielu zo ziskov UFC pre zápasníkov z terajších 8% na 50%. 3. Vytvorenie kolektívnej zmluvy s UFC.

 

GSP hovorí:

"Zakaždým keď zápasíme sa bojíme. Toto je druhý boj. Viem, že viacerí z nás sa boja. Je tu čas aby sme sa postavili na päty a aby sme konali správne."

 

Bývalý šéf Bellatoru FC Rebney, ktorý po odchode z organizácie zmizol z povedomia hovorí, že na koncepte pracoval už dva roky. Robney tiež povedal, že MMAAA nie je únia lebo tá by iba brzdila uplatnenia práv zápasníkov. MMAAA je asociácia ktorá dáva ozajstnú silu zápasníkom proti UFC. Podľa Rebneya môžu ísť kľudne aj do štrajku ale Kennedy a Valasques hovoria, že by neboli radi keby sa to zvrhlo až takto ďaleko.

 

Robney ešte prezradil, že v tíme MMAAA majú aj GSP-ho právnika Jamesa Quinna, ktorý mal v minulosti viacero vyhratých sporov s organizáciami ako NFL alebo NBA. Viacerým športovcom už

 

vybojoval pozíciu voľného agenta. Čo nebolo proti takým obrovským organizáciám vôbec jednoduché.

 

Viacerí zápasníci reagovali na vznik organizácie pozitívne. Robia ju dôveryhodnou hlavne zápasníci ktorí stoja za vznikom a mediálna spoločnosť Creative Artist Agency ktorá ju taktiež podporuje. Jediné negatívne ohlasy boli na Rabneya, nakoľko s ním mali niektorí zápasníci nezhody ešte z čias keď šéfoval Bellatoru FC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona