Vznikajúca strana NAJ nemá dosť podpisov, na jéj registráciu chýba ešte tisíc

NETKY.SK • 5 Marec 2017, 17:06 • 2 min
Vznikajúca strana NAJ nemá dosť podpisov, na jéj registráciu chýba ešte tisíc

BRATISLAVA - Vznikajúca strana Nezávislosť a Jednota (NAJ) stále nepožiadala o registráciu. Pôvodne to chcela urobiť začiatkom februára. Viktor Béreš z prípravného výboru teraz hovorí o konci marca.

slovakia

left justify in out

"Ak pôjde všetko v poriadku, tak koncom marca požiadame o registráciu strany NAJ," uviedol pre TASR s tým, že nateraz majú vyzbieraných 9000 podpisov. Na registráciu strany ich treba najmenej 10.000. NAJ nechce byť ľavicová ani pravicová, mieni podporovať sociálny štát a poraziť oligarchiu.

 

NAJ sa plánuje zapojiť do tohtoročných volieb do vyšších územných celkov (VÚC), hoci kraje plánuje zrušiť. Postaví aj vlastných kandidátov na predsedov krajov. Prvým je Adam Šepetka, ktorý sa mieni o priazeň voličov uchádzať v Košickom kraji.

 

V krajoch by budúca strana chcela presadiť viacero zmien. A to najmä, aby sa krajské nemocnice vrátili pod správu štátu, tiež aby zriaďovateľom stredných škôl, učilíšť a gymnázií bol štát. Ten by mal podľa Béreša spravovať aj krajské cesty. NAJ ďalej plánuje kraje zrušiť, keď bude úspešná v parlamentných voľbách.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona