Vznikajúca strana NAJ chce ísť do volieb do VÚC sama

NETKY.SK • 14 Január 2017, 16:08 • 2 min
Vznikajúca strana NAJ chce ísť do volieb do VÚC sama

BRATISLAVA - Vznikajúca strana Nezávislosť a Jednota (NAJ) chce požiadať o registráciu začiatkom februára, nateraz má vyzbieraných 8000 podpisov. Na registráciu ich potrebuje aspoň 10.000.

slovakia

left justify in out

Strana sa plánuje zapojiť do tohtoročných volieb do vyšších územných celkov (VÚC), hoci kraje plánuje zrušiť. Do volieb pôjde sama a postaví aj vlastných kandidátov na predsedov krajov. Prvým je Adam Šepetka, ktorý sa mieni o priazeň voličov uchádzať v Košickom kraji. Ďalších kandidátov oznámi NAJ na jar. TASR to povedal Viktor Béreš z prípravného výboru.

 

"Do volieb do VÚC chceme ísť samostatne, nakoľko nevidíme dôvod spolupráce s opozičnými stranami, ktoré nedokázali v politike za posledné roky nič zásadné zmeniť. Skôr urobili hanbu a ľudia už nechcú šašovský, ale ani extrémistický prístup k politike," vysvetlil Béreš. NAJ nechce byť ľavicová ani pravicová, mieni podporovať sociálny štát a poraziť oligarchiu.

 

V krajoch by strana chcela presadiť viacero zmien. A to najmä, aby sa krajské nemocnice vrátili pod správu štátu, tiež aby zriaďovateľmi stredných škôl, učilíšť a gymnázií bol štát. Ten by mal podľa Béreša spravovať aj krajské cesty. NAJ ďalej plánuje kraje zrušiť, keď bude úspešná v parlamentných voľbách. "Župy ako také sú zbytočné a ľudia nevidia ich zmysel, preto ich budeme rušiť. Podporíme obce a mestá, ktoré sú nositeľmi samosprávy," uzavrel Béreš.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona