Vzniesli obvinenie voči ôsmim členom skupiny prevádzačov

NETKY.SK • 6 Január 2015, 16:12 • 2 min
Vzniesli obvinenie voči ôsmim členom skupiny prevádzačov

BUDAPEŠŤ - Najmenej 240 ľudí prepašovala do Rakúska a Chorvátska medzinárodná skupina prevádzačov, ktorej osem maďarských členov obvinila v týchto dňoch Okresná prokuratúra v Szombathelyi, informovala dnes agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Podľa šéfa Prokuratúry Vašskej župy Józsefa Simona obvinení v období od októbra 2013 do mája 2014 ilegálne prepravili najmenej 240 migrantov cez maďarsko-rakúske a maďarsko-chorvátske hranice.
      

Zločinecký gang viedol občan Srbska, ktorý v októbri 2013 dohodol s občanom Maďarska Norbertom R., že pomôže pri prevádzaní migrantov a na túto činnosť zorganizuje skupinu pašerákov, ktorú povedie.
      

Počet zločineckej skupiny sa menil, migrantov bez povolenia na vstup prevádzali cez hranice vo viacerých menších skupinách. Prevádzačov zadržali 22. mája 2014 s 12 občanmi Sýrie prevážanými do Rakúska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies