Vzdušné sily úspešne otestovali hypersonickú zbraň ARRW, ktorá je päťkrát rýchlejšia než zvuk

NETKY.SK • 17 Máj 2022, 10:14 • 2 min
Vzdušné sily úspešne otestovali hypersonickú zbraň ARRW,  ktorá je päťkrát rýchlejšia než zvuk

WASHINGTON – Americké vzdušné sily v pondelok oznámili, že úspešne otestovali hypersonickú zbraň ARRW, ktorá letela päťkrát rýchlejšie než zvuk. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

slovakia

left justify in out

Test tejto hypersonickej strely bol vykonaný ešte v sobotu na pobreží južnej Kalifornie, kde ju vypustil bombardér B-52, uvádzajú americké vzdušné sily vo vyhlásení. „Keď sa zbraň oddelila od lietadla, posilňovač strely ARRW sa zapálil a horel očakávaný čas, pričom zbraň dosiahla hypersonickú rýchlosť päťkrát vyššiu, než je rýchlosť zvuku,“ uvádza sa vo vyhlásení.

 

Spojené štáty nie sú jedinou krajinou, ktorá vyvíja hypersonické zbrane. Tie je pre ich rýchlosť a manévrovateľnosť často veľmi ťažké vystopovať a zachytiť, vysvetľuje Reuters. Podľa nemenovaného predstaviteľa americkej armády už Rusko vypustilo niekoľko hypersonických zbraní na ciele na Ukrajine a Čína taktiež vykonáva testy tohto typu zbraní. Čínske ministerstvo zahraničných vecí však v októbri poprelo, že by takéto testy vykonávalo, píše Reuters.

 

Možno vás zaujme: Mexiko navštívi delegácia z USA po tom, čo prezident pohrozil bojkotom summitu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies