Vzbura väzňov v guatemalskom hlavnom meste si vyžiadala najmenej 13 mŕtvych

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 09:47 • 2 min
Vzbura väzňov v guatemalskom hlavnom meste si vyžiadala najmenej 13 mŕtvych

GUATEMALA - Najmenej 13 osôb zahynulo v pondelok počas väzenskej vzbury v guatemalskom hlavnom meste. Incident sa odohral vo väznici Pavón na predmestí metropoly Guatemala, informoval dnes denník Straits Times.

slovakia

left justify in out

Podľa miestnych policajných zdrojov sa tragická roztržka viaže na guatemalského narkobaróna Marvina Montiela Marína s prezývkou El Taquero, ktorý si v danom väzenskom zariadení odpykával trest za vraždu 16 ľudí z roku 2008.

 

Medzi trestancami, ktorí prišli o život pri pondelňajšej vzbure, je aj bývalý vojak Byron Lima, uväznený za zabitie rímskokatolíckeho biskupa Juana Gerardiho v roku 1998, potvrdil guatemalský minister vnútra Francisco Rivas.

 

Biskup vyšetroval zločiny spáchané počas guatemalskej občianskej vojny z rokov 1960-96 a zdokumentoval vyše 50.000 prípadov porušenia ľudských práv, z ktorých väčšina sa pripisuje armáde.

 

Lima bol jednou z najvplyvnejších postáv tamojšieho väzenského prostredia. V roku 2014 ho súd obvinil z riadenia zločineckej siete v tomto kriminálnom prostredí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies