Vzácny žltý diamant vydražili v Ženeve za takmer rekordných 12 miliónov eur!

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 16:13 • 2 min
Vzácny žltý diamant vydražili v Ženeve za takmer rekordných 12 miliónov eur!

ŽENEVA - Stokarátový vzácny žltý diamant vydražili v utorok v Ženeve za 14,5 milióna švajčiarskych frankov (11,9 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Je to rekordná suma zaplatená za žltý diamant. 
     

O predali diamantu Graff Vivid Yellow (100,09 karátu), ktorý vybrúsil známy londýnsky klenotník Laurence Graff, dnes informoval David Bennett, zástupca aukčnej spoločnosti Sotheby's Švajčiarsko.
     

"Vďaka jeho výnimočnej veľkosti a nádhernej farbe narcisu je Graff Vivid Yellow naozaj mimoriadny diamant," citovala Bennetta agentúra Reuters.
     

Najskôr diamant v dražbe nedosiahol dolnú hranicu kúpnej ceny 12,8 švajčiarskych frankov. Dražili sa teda iné šperky a dražba žltého diamantu pokračovala až potom. Kupca diamantu sa napokon našiel.
     

Predajca i kupec zostali v anonymite.
     

Za 4,3 milióna frankov (3,5 milióna eur) sa na dražbe predal aj biely okrúhly diamant (103,46 karátu), považovaný za jeden z najväčších vybrúsených diamantov na svete. Menší, 31,34-karátový biely diamant Victory Diamond, ktorý patril dcére amerického železničného magnáta Jaya Goulda, sa predať nepodarilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies