Vzácny ruský meteorit vážiaci 3,36 kg je na predaj za 48-tisíc eur!

NETKY.SK • 30 September 2013, 08:25 • 2 min
Vzácny ruský meteorit vážiaci 3,36 kg je na predaj za 48-tisíc eur!

MOSKVA - Najväčší komerčne dostupný kus meteoritu, ktorý tento rok spadol do ruského jazera Čebarkuľ, bol ponúknutý na predaj. Informovala o tom v nedeľu agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Kameň váži 3.36 kilogramu a certifikovala ho univerzita v Čeľjabinsku. Ponuka na jeho kúpu sa na internetovej stránke objavila s reklamným sloganom "Seriózny meteorit pre serióznych ľudí".

Alexej Usenkov, nálezca a majiteľ vesmírneho objektu, si za meteorit zapýtal 2.1 milióna rubľov (približne 48.000 eur). Podľa správ miestnych médií objavil Usenkov viacero menších úlomkov, ale rozdal ich priateľom a príbuzným. Väčší kus si pôvodne chcel nechať alebo ho darovať múzeu. Názor zmenil, keď sa dozvedel, že na jazere Čebarkuľ prebiehajú operácie, pri ktorých by mohli vyloviť viac kusov meteoritu.

Usenkov dúfa, že kupca nájde ešte pred prvým výročím dopadu meteoritu, ktoré bude 15. februára. Dopad poškodil niekoľko budov a zranilo sa pri ňom približne 1500 ľudí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies