Vzácny modrý diamant vydražili za rekordných 45 miliónov eur

NETKY.SK • 12 November 2015, 07:16 • 2 min
Vzácny modrý diamant vydražili za rekordných 45 miliónov eur

ŽENEVA - Aukčná sieň Sotheby' oznámila, že mimoriadne vzácny a bezchybný modrý diamant predala v stredu na aukcii v Ženeve za rekordných 48,6 milióna švajčiarskych frankov (45 miliónov eur), čo je vôbec najvyššia cena vrátane poplatkov, akú kedy kto zaplatil za drahý kameň na aukcii.

slovakia

left justify in out

Diamant Blue Moon (Modrý mesiac) váži 12,03-karátu a nachádza sa na prsteni. Patrí medzi najväčšie známe jasno modré diamanty. Dosiahnutá predajná cena zodpovedala odhadu aukčnej siene, že sa predá za 35-55 miliónov amerických dolárov.

 

Bez poplatkov dosiahla jeho predajná cena 43,2 milióna švajčiarskych frankov, informovala tlačová agentúra AP.

Diamant Blue Moon prekonal predchádzajúcu rekordnú cenu 46,2 milióna dolárov, za ktorú sa predal pred piatimi rokmi drahokam The Graff Pink.

 

Vyleštený modrý kameň bol vyrezaný z 29,6-karátového diamantu, ktorý vlani objavili v bani Cullinan v Juhoafrickej republike, kde sa našiel aj modrý diamant Star of Africa z britských korunovačných klenotov.

 

Diamant zakúpil kupec z Hongkongu, uviedol Reuters.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies