Vzácnu stíhačku Micubiši A6M Zero vrátili po rokoch z USA

NETKY.SK • 7 November 2014, 08:29 • 2 min
Vzácnu stíhačku Micubiši A6M Zero vrátili po rokoch z USA

JOKOHAMA - Exemplár japonskej stíhačky z obdobia druhej svetovej vojny Micubiši A6M Zero predstavili v stredu v meste Ajase v prefektúre Kanagawa po tom, ako ho v septembri vrátili do Japonska zo Spojených štátov. Informovala o tom agentúra Kjódó.

slovakia

left justify in out

Podľa tokijskej pobočky firmy Zero Enterprise, sídliacej v americkom štáte Delaware, ktorá sa zameriava na vrátenie týchto strojov do Japonska, bol predmetný exemplár lietadla nájdený v 70. rokoch na Papue-Novej Guinei. Je iba jedným z piatich svojho druhu, ktoré boli uchovávané alebo vystavované v USA.
      

Lietadlo, označované aj výrazom Reisen, je stále schopné letu, tvrdí spoločnosť, ktorá ho chce pri príležitosti 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny na budúci rok zreštaurovať a podniknúť ním lety nad Japonskom. Micubiši A6M Zero vstúpilo do služieb cisárskeho námorníctva v roku 1940.
      

Lietadlo bude bezplatne sprístupnené verejnosti od 21. do 24. novembra v meste Saitama.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies