Vzácnu fotku The Beatles vydražili za 16-tisíc libier

NETKY.SK • 23 Máj 2012, 19:21 • 2 min
Vzácnu fotku The Beatles vydražili za 16-tisíc libier

Vzácnu fotku The Beatles vydražili za 16-tisíc libier

slovakia

left justify in out

img

Vzácnu fotografiu britskej skupiny The Beatles, na ktorej jej členovia kráčajú cez priechod pre chodcov na Abbey Road, vydražili v Londýne za 16-tisíc libier (v prepočte približne 19 890 eur). Spoločnosť Bloomsbury Auctions pritom očakávala, že za ňu záujemca zaplatí asi 9-tisíc libier (v prepočte približne 11 190 eur). Ide o jednu zo série fotografií Iaina Macmillana, z ktorej vzišiel slávny záber na obale albumu Abbey Road (1969). Na tejto fotke však štvorica kráča sprava doľava a Paul McCartney nie je bosý a nemá v ruke cigaretu.

Skupina The Beatles v zložení Ringo Starr, Paul McCartney, George Harrison a John Lennon sa sformovala v Liverpoole a dodnes je hudobnými kritikmi považovaná za jednu z najlepších a najvplyvnejších kapiel všetkých čias. Hviezdy 60. rokov nahrali spoločne dvanásť štúdiových albumov a počas kariéry získali deväť prestížnych hudobných cien Grammy. Ďalších päť gramofónikov si na konto pripísali po rozpade The Beatles. Počas svojho pôsobenia na hudobnej scéne spôsobili štyria hudobníci ošiaľ nazvaný "beatlemánia" a dodnes majú svojich verných fanúšikov a fanúšičky. Zo slávnej štvorky sú už nažive len dvaja muzikanti. Johna Lennona zavraždil v roku 1980 v New Yorku Mark David Chapman a George Harrison podľahol v roku 2001 rakovine. Paul McCartney a Ringo Starr sú stále hudobne aktívni.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona