Výzvu Zastavme Putina! podpísali Česi aj Slováci

NETKY.SK • 12 September 2014, 17:14 • 2 min
Výzvu Zastavme Putina! podpísali Česi aj Slováci

BRATISLAVA - Desať osobností z Českej a Slovenskej republiky iniciovalo výzvu Zastavme Putina! Výzva reaguje na konflikt na Ukrajine a vyzýva západných spojencov NATO, EÚ a USA, aby rozhodnejšie "obhajovali politickú stabilitu, slobodu a demokraciu v strednej a stredovýchodnej Európe."

slovakia

left justify in out

 Podľa iniciátorov ruská politika neohrozuje len Ukrajinu, ale celý stredoeurópsky región. "Zároveň spoločne apelujeme na vlády a politickú reprezentáciu všetkých našich krajín, aby v tomto úsilí boli solidárni s našimi západnými spojencami – musíme s ľútosťou konštatovať, že sa to doposiaľ nedeje."

 

Signatári výzvu poslali premiérovi Robertovi Ficovi, predsedovi českej vlády Bohuslavovi Sobotkovi, predsedovi Európskej rady Hermanovi van Rompuyovi aj generálnemu tajomníkovi NATO Andersovi Fogh Rasmussenovi. Medzi iniciátorov patria sociológ Martin Bútora, filozof a politológ Miroslav Kusý, politológ a publicista Bohumil Doležal, diplomat a vysokoškolský učiteľ Karel Štindl, vysokoškolský učiteľ a diplomat Martin Palouš, bývalý minister a diplomat Luboš Dobrovský, poslanci Európskeho parlamentu Luděk Niedermayer, Pavel Svoboda a Jaromír Štětina a politológ Grigorij Mesežnikov. 

 

Výzvu podpísalo viac ako 50 osobností zo Slovenska aj Česka, napríklad verejná ochrankyňa práv Jana Dubovcová, poslanec František Šebej, psychológ Anton Heretik, historik Ivan Kamenec, spisovateľ Ján Štrasser, spisovateľka Alta Vašová, moderátor Milan Markovič a psychiater Jozef Hašto. Spolu s nimi sa k výzve pripojilo viac ako 4 000 Čechov aj Slovákov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies