Výzva na zastavenie nenávisti, aká sa neodmieta!

NETKY.SK • 15 Marec 2021, 05:46 • 2 min
Výzva na zastavenie nenávisti, aká sa neodmieta!

Súčasná situácia nie je zložitá iba pre na celý svet útočiacu epidémiu. Nie, deje sa toho oveľa viac než by si kto pomyslel v nedávnej i dávnej minulosti.

slovakia

left justify in out

Stupňuje sa nenávisť, vďaka čomu sa roztrieštil nejeden vzťah. Význam slova rešpekt sa vymazal, odrazu nikto nevie, čo to znamená a voči komu by bolo správne mať úctu.


Jeden vulgarizmus za druhým
Sloboda vo vyjadrení názoru sa zamieňa s urážaním, a tak sa na sociálnej sieti opakuje jeden vulgarizmus za druhým a zdá sa, že pre rozdielny postoj by sa hádam malo začať s obnovením upaľovania na hranici.
A smrť, tá neustále prítomná striga, si uzurpuje právo brať život, pričom jej nezáleží na tom, či zasiahne mladého a či starého.

 

img


Ako to zastaviť?
Nápad vznikol a jeho realizácia je naplánovaná na 16. marec. Zapojiť sa smie každý a jedinou podmienkou je viera.

 

Je to nedenominačné
Za iniciatívu je zodpovedné kresťanské rádio 7, ktorého pôsobnosť je rozšírená v rámci celej krajiny. Vyzýva k jednote a cieľ chce dosiahnuť prostredníctvom spoločného dňa modlitieb a pôstu. Robí tak na základe dôvery v moc modlitby a istoty, že v kombinácii s pôstom je možný akýkoľvek zázrak. Výzva je apolitická a nedenominačná, čo znamená, že zámerom nie je dávať do popredia ani nijakú politickú preferenciu ani inklináciu ku konkrétnej cirkvi. Dôležitý je iba Boh.

Pridať sa dá z akéhokoľvek miesta, na ktorom sa človek bude nachádzať. Veď koniec koncov Stvoriteľ je všadeprítomný a v rozhovore vyžaduje iba úprimnosť.

 

img

 

Krajina sa uzdraví
Už v prvej vlne pandémie bol dokonca aj neveriacimi často citovaný verš, v ktorom Boh sľúbil uzdravenie krajiny. Jeho text sa opäť spomína a spolieha sa na to, že ak spoločnosť priloží k prosbe srdce, Boh bude počuť a splní, čo povedal.
„Keď uzavriem nebesia, takže nebude dažďa, keď prikážem kobylkám spustošiť zem, keď pošlem na svoj ľud mor, a môj ľud, po mne pomenovaný, sa pokorí, bude sa ku mne utiekať a odvráti sa od svojich zlých ciest, vypočujem ho z nebies, odpustím mu hriech a jeho zem uzdravím," píše sa v Biblii.


V modlitbe sa bude spomínať jednak zastavenie šírenia ochorenia, ale aj úplné zničenie panujúcej nenávisti, ktorá na ľudské telo pôsobí horšie než fyzické utrpenie.

 

 


Nech je teda 16. marec 2021 deň, ktorý si Boh obzvlášť zapamätá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies