Významným spoločníkom pri štúdiu je internet

NETKY.SK • 6 September 2012, 06:52 • 2 min
Významným spoločníkom pri štúdiu je internet

Významným spoločníkom pri štúdiu je internet - Radíme V súčasnosti neodmysliteľnou každodennou pomôckou študenta je počítač a internet. Okrem množstva údajov a informácii, ktoré môžu využiť pri štúdiu im informačné technológie poskytujú množstvo možností

slovakia

left justify in out

imgV súčasnosti neodmysliteľnou každodennou pomôckou študenta je počítač a internet. Okrem množstva údajov a informácii, ktoré môžu využiť pri štúdiu im informačné technológie poskytujú množstvo možností na skvalitnenie práce a zefektívnenie štúdia. Jednou z možností je napríklad vytvorenie si vlastnej webovej stránky alebo hlasová komunikácia prostredníctvom internetu.
       Pokiaľ študenti pracujú na projekte, ktorý si vyžaduje vlastnú webovú stránku, môžu využiť službu Webové stránky Google. Tá umožňuje vytvoriť personalizovanú webstránku s využitím rôznych grafických návrhov. Webovú stránku je možné jednoducho editovať ako dokument. Webové stránky Google umožňujú rýchle zhromaždenie rôznych informácií na jednom mieste – videá, kalendáre, prezentácie, prílohy a aj text. Tieto informácie v podobe webovej stránky je potom možné pohodlne zdieľať a upravovať s ľubovoľne veľkou skupinou používateľov. V prípade potreby publikovať nové informácie či zistenia si študenti môžu založiť vlastný blog pomocou služby Blogger.
      Dynamicky rastúcim trendom v rámci vzájomnej komunikácie, zdieľania a spolupráce je tzv. cloud, tj. využívanie internetu ako operačného systému, aplikácií aj úložiska pre dokumenty. V rámci neho je možné komunikovať textom, hlasom i videom (Gmail a hlasové či video rozhovory), spoločne pracovať na dokumentoch rôzneho typu (Dokumenty Google) alebo spoločne plánovať čas, stretnutia, prednášky, konferencie atď. Dynamicky rastúcim trendom v rámci vzájomnej komunikácie, zdieľania a spolupráce je tzv. cloud, tj. využívanie internetu ako operačného systému, aplikácií aj úložiska pre dokumenty. V rámci neho je možné komunikovať textom, hlasom i videom, spoločne pracovať na dokumentoch rôzneho typu alebo spoločne plánovať čas, stretnutia, prednášky, konferencie atď.
      Peter Fecko, mediálny zástupca Google na Slovensku radí: „Efektívne komunikovať môžu študenti cez svoj Gmail účet, prostredníctvom ktorého môžu využívať aj ďalšie cloudové služby ako sú Dokumenty či Kalendár. Gmail je bezplatný e-mailový klient, ktorý ponúka účty s kapacitou viac než 10 GB, čo je dostatok miesta pre všetky emaily. Kapacita navyše neustále rastie, takže sa študenti nemusia rozhodovať, ktoré e-maily si ponechať alebo vymazať. Gmail umožňuje aj online komunikáciu – zasielanie krátkych textových správ ako aj volania cez internet – prostredníctvom služby Gtalk.“ Uzatvára Fecko.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies