Významní výrobcovia obrnených vozidiel Nexter a KMW sa spoja

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 09:44 • 2 min
Významní výrobcovia obrnených vozidiel Nexter a KMW sa spoja

PARÍŽ - Francúzsky výrobca obrnených vozidiel Nexter Systems a jeho nemecký konkurent Krauss-Maffei Wegmann (KMW) v stredu 29. júla podpíšu dlho pripravovanú zmluvu o fúzii. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

Štátny Nexter a súkromný KMW rokovali o fúzii vyše roka. Jedným z očividných kameňov úrazu bola snaha nemeckého vicekancelára Sigmara Gabriela spojiť KMW so skupinou Rheinmetall s cieľom zachrániť pracovné miesta. Ďalším problémom bola potreba zmeniť francúzsky zákon, aby takéto spojenie umožnil.

 

V novej spoločnosti pod názvom Newco bude presnú polovicu vlastniť francúzska vláda prostredníctvom firmy GIAT Industries a druhú polovicu získa rodina Bode-Wegmannových, súčasní vlastníci KMW. Cieľom výrobcov známych tankov Leclerc a Leopard je vytvoriť silného rivala pre tank Abrams od americkej spoločnosti General Dynamics a tank Chalenger z dieľne britského BAE Systems.

 

KMW do 30 krajín sveta dodáva kolesové a pásové obrnené vozidlá, kým Nexter sa zameriava najmä na výrobu vojenských systémov, munície a vybavenia. V rámci zbrojného priemyslu pôjde o najpozoruhodnejšiu fúziu za niekoľko rokov, keďže z nej vznikne firma s tržbami zhruba 2 miliardy eur a viac než 6000 zamestnancami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies