Významné investície v SR vlani dosiahli 2,4 mld. eur

NETKY.SK • 8 November 2016, 12:08 • 2 min
Významné investície v SR vlani dosiahli 2,4 mld. eur

BRATISLAVA- Spoločnosti na Slovensku v minulom roku investovali do významných projektov 2,4 miliardy eur. Ako vyplýva z analýzy spoločnosti KPMG, spolu vlani realizovalo významné investície celkovo 70 priemyselných a obchodných spoločností.

slovakia

left justify in out

Tieto spoločnosti investovali najmä do rozširovania a zefektívňovania výrobnej kapacity, vývoja nových produktov a nových výrobných postupov.

 

Za významné z pohľadu slovenského trhu považovala spoločnosť KPMG investície vyššie ako 10 miliónov eur. „Z analýzy dostupných finančných výkazov slovenských podnikov vyplýva, že počet firiem, ktoré realizovali investíciu presahujúcu túto úroveň medziročne stúpol o desať na celkovo spomínaných 70 priemyselných a obchodných spoločností. Z nich 55 malo obrat nad 10 miliónov eur a zvyšných 15 predstavovali firmy s obratom do 10 miliónov eur,“ informovala spoločnosť KPMG. Analyzovanú vzorku tvorili spoločnosti s obratom nad 10 miliónov eur alebo kapitálovými výdavkami vyššími ako 10 miliónov eur. Vlani do tejto skupiny spadalo 1 046 firiem, ktorých celková výška investícií dosiahla 3,7 miliardy eur. Priemerná výška investície na spoločnosť bola na úrovni 3,5 milióna eur. Do vybraných firiem neboli zahrnuté podniky v štátnom vlastníctve, podnikajúce v oblasti nehnuteľností alebo v energetike.

 

Spoločnosť KPMG Slovensko je nezávislým členom medzinárodnej siete KPMG a na Slovensku pôsobí od roku 1991. V súčasnosti zamestnáva viac ako 300 ľudí a má 11 partnerov. Poskytuje širokú škálu audítorských, daňových, právnych a poradenských služieb mnohým domácim i zahraničným spoločnostiam a asistuje pri významných transakciách vo väčšine hospodárskych odvetví.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona