Výživové domáce pleťové masky: Užite si skrášľovanie!

NETKY.SK • 25 August 2015, 11:15 • 2 min
Výživové domáce pleťové masky: Užite si skrášľovanie!

BRATISLAVA - Už naše babičky vždy hovorievali, že takmer všetko, čo je možné zjesť, môžeme použiť aj na oživenie našej pleti.

slovakia

left justify in out

Zabudnite na čas strávený v kúpeľoch a na drahé skrášľovacie salóny. Tajomstvo ku krásnej pokožke je tak blízko, priamo vo vašej kuchyni! Nechajte sa rozmaznávať s týmito jednoduchými, domácimi pleťovými maskami. Nezabúdajte, že masky sa nanášajú iba na dobre očistenú tvár, krk a dekolt. 

 

Pleťová maska z banánu
Kto potrebuje botox, keď má banány? To je pravda: Banán môžete použiť ako prírodnú, domácu pleťovú masku, ktorá hydratuje pokožku a zanecháva ju krajšiu a na pocit je hebkejšia. Zrelý banán strednej veľkosti roztlačte do hladkej pasty a potom jemne aplikujte na tvár a krk. Nechajte pôsobiť na 10 až 20 minút, potom tvár opláchnite studenou vodou. 


Ďalšia populárna maska je použitím napríklad 1/4 šálka bieleho jogurtu, 2 lyžice medu a 1 stredný banán.

 

img

 

Pleťová maska z octu
Používanie octu ako pleťovej masky bolo už známe v dobe Trójskej Heleny. Rovnaký účinok má však aj dnes. Na umytú tvár naneste pleťovú masku. Pripravíte si ju zmiešaním 1 lyžice jablčného octu a 2 šálky vody. 
Dôkladne očistite a opláchnite pleť. 

 

img


Pleťová maska z mlieka 
Tu je ďalší spôsob, ako si dať efektný domáci kúpeľ tváre. Urobte si masku zmiešaním 1/4 šálky sušeného mlieka s dostatočným množstvom vody, aby sa vytvorila hustá pasta.  Pastu dôkladne naneste na tvár a nechajte úplne zaschnúť, potom opláchnite teplou vodou. Vaša tvár sa bude cítiť svieža a omladená.

 

img


Majonézové pleťové masky
Prečo utrácať peniaze za drahé krémy, keď si môžete dopriať upokojujúcu domácu pleťovú masku. Na túto masku použite 1 celé vajce a majonézu z vašej vlastnej chladničky.  Jemne potrite tvár a nechajte pôsobiť na dobu asi 20 minút. Potom zotrite a opláchnite studenou vodou. Vaša tvár sa bude cítiť čistá a hladká.

 

img

 

Pleťová maska z jogurtu
Nemusíte ísť do kúpeľov, aby vaša tvár dostala rýchlu pomoc. Očistiť pokožku a stiahnuť póry dokáže aj biely jogurt. Na tvári ho nechajte pôsobiť asi 20 minút. Pre revitalizačnú pleťovú masku zmiešajte 1 lyžičku bieleho jogurtu so šťavou a s 1/4 plátkom pomaranča, alebo pomarančovej drene a 1 lyžičkou aloe. Zmes nechajte na tvári po dobu najmenej piatich minút. Dôkladne opláchnite. 

 

img

 

Pleťová maska z citrónu

Osviežte a hydradujte svoju pleť. Táto maska je vhodná na stiahnutie pórov. Citrónová šťava má skvelé sťahujúce a bieliace účinky. Pleťovú masku si vytvoríte zmiešaním šťaty z jedného citróna a 1/4 šálky olivového oleja alebo mandľového oleja. Naneste na tvár a zmyte po pätnástich minútach.

 

img

 

Pleťová maska z vajíčka

Pre rozmaznávanie pleti zamierte rovno do chladničky a zoberte si vajcia. Ak máte suchú pleť, ktorá potrebuje hydratáciu, oddeľte vajcia a žĺtok. Na suchú pleť použijete rozšľahané žĺtko. Pre mastnú pleť použijeme bielko, ku ktorému pridáte trochu citrón alebo med.

Pre normálnu pleť použijetecelé vajce. Rozšľaháte a nanesiete na tvár. Necháte pôsobiť 30 minút a potom dôkladne opláchnete. Budete milovať svoju novú tvár.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies