Vyvrcholenie letných horúčav už máme za sebou, teploty maximálne dosiahnu 30°C

NETKY.SK • 20 August 2013, 11:39 • 2 min
Vyvrcholenie letných horúčav už máme za sebou, teploty maximálne dosiahnu 30°C

BRATISLAVA - Vyvrcholenie letných horúčav už máme za sebou a do konca mesiaca sa horúčavy zo začiatku augusta s vysokou pravdepodobnosťou nezopakujú. Začiatkom augusta stúpali teploty bežne nad 30 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informoval poverený riaditeľ Centra predpovedí a výstrah Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Jozef Csaplár. Horúce počasie s maximálnou teplotou nad 30 stupňov Celzia sa vyskytne ešte dnes hlavne na juhu stredného a východného Slovenska. Následne sa ochladí. "Tropický deň je definovaný ako deň, keď teplota vzduchu dosiahne 30 stupňov Celzia alebo viac," vysvetlil .

Teplota sa nad 30 stupňov dostane pravdepodobne ešte počas nedele 25. a pondelka 26. augusta, na východe možno aj v utorok 27. augusta. "Mimo spomenutých dní je veľmi malá šanca, že zažijeme tropický deň," priblížil Csaplár. Dodal, že v spomenutých dňoch, keď teplota má dosiahnuť a prekročiť hodnotu 30 stupňov Celzia, treba počítať s tým, že to bude len v tradične teplých oblastiach Slovenska. "Teploty však vtedy väčšinou neprekročia 33 až 34 stupňov," uzavrel Csaplár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies