Vyvrcholenie La Ligy - Barcu história posilňuje, že náskok bodu udrží

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 14:43 • 2 min
Vyvrcholenie La Ligy - Barcu história posilňuje, že náskok bodu udrží

MADRID - Najvyrovnanejší boj o majstrovský titul spomedzi renomovaných európskych líg zvádzajú kluby najvyššej španielskej futbalovej súťaže. Rozhodne sa až v sobotňajších stretnutiach záverečného 38. kola. FC Barcelona ašpiruje na ôsmy primát za tucet ročníkov. Pred dvoma mesiacmi mala "Barca" na Real Madrid desaťbodový náskok, po nedávnom poklese formy však vedie už iba o jediný. Katalánci nastúpia v Granade, tím z hlavného mesta sa predstaví na pôde La Corune.

slovakia

left justify in out

História hovorí v prospech "blaugranas". Pokiaľ viedli aspoň o bod, v poslednom kole nikdy neprišli o celkové prvenstvo. Naopak, "biely balet" nikdy titul nezískal, ak pred záverečným zápasom minimálne o bod zaostával.

 

Útok FC Barcelona povedie Luis Suarez, s 37 gólmi najlepší kanonier tejto sezóny Primera Division. "Spoliehame sa len na seba. Musíme zvíťaziť a zabudnúť na všetky ostatné duely. Máme silný káder, jednota nás neopustila po triumfe ani prehre. V apríli sa nám príliš nedarilo, ale odvtedy sme sa revanšovali štyrmi úspechmi v sérii," vyhlásil Uruguajčan.

 

Zverencom Luisa Enriqueho nepomôže zranený brankár Claudio Bravo, nahradí ho Marc-Andre ter Stegen. Domáci sa minulý týždeň zachránili medzi elitou, ale favoritovi sa vynasnažia čo najviac znepríjemniť život. Špekulácie o špeciálnej motivácii z tretej strany vyvrátil krídelník Granady Isaac Cuenca, ktorý kariéru odštartoval práve v Barcelone: "Neviem nič o odmene z Madridu. Ako vždy, pokúsime sa zvíťaziť. Rád by som v sobotu strelil rozhodujúci gól."

 

Real do La Corune pricestuje v plnej sile, v poriadku sú brankár Keylor Navas, aj ofenzívny Gareth Bale. Tím trénera Zinedinea Zidanea má šancu na dvanásty trojbodový zápis za sebou, táto séria sa začala triumfom 2:1 nad FC Barcelona. "Môžeme len uspieť a dúfať, že sa nebude dariť konkurentovi," uviedol obranca Dani Carvajal.

 

Kľúčové stretnutia majú výkop o 17.00 h. Tretie mužstvo tabuľky Atletico Madrid hostí piatu Celtu Vigo o dve a pol hodiny neskôr. Šance kouča Diega Simeoneho a jeho futbalistov na prvé miesto v La Lige pochoval minulotýždňový prekvapujúci nezdar 1:2 na ihrisku zostupujúceho Levante. Atletico sa sústredí na finále Ligy majstrov, v ktorom si 28. mája zmeria sily s mestským rivalom Realom.

 

V nedeľu sa rozlúšti zostupová tajnička. Getafe si pôjde po tri body na trávniku Betisu Sevilla, čím by do druhej ligy poslalo Gijon a Rayo Vallecano. "Myslím si, že sa opäť zachránime. Nie som vôbec nervózny, dôverujem hráčom a trénerovi," povedal prezident klubu Angel Torres. Getafe sa v najvyššej súťaži tesne drží od roku 2004. Ak zostane tento trend zachovaný, kouč Juan Eduardo Esnaider sa môže tešiť na nový kontrakt na dva roky.

 

Gijon privíta Villarreal a na Rayo Vallecano čaká domáca konfrontácia s Levante. Obaja sa spoliehajú na zakopnutie Getafe. Zvyšný program 38. kola Primera Division obstarajú zápasy Valencia - San Sebastian, Athletic Bilbao - FC Sevilla, Malaga - Las Palmas a Espanyol Barcelona - Eibar.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona