Vyvrátený strom na západe Poľska usmrtil ženu v automobile

NETKY.SK • 19 Júl 2015, 21:04 • 2 min
Vyvrátený strom na západe Poľska usmrtil ženu v automobile

VARŠAVA - Búrky, ktoré dnes popoludní zasiahli od západu Poľsko, si vyžiadali v obci Slawa v Lubuskom vojvodstve v prihraničí s Nemeckom prvú obeť. Istý žena tu zahynula vo vraku motorového vozidla, na ktoré spadol vyvrátený strom. Vo vozidle boli v inkriminovanom čase aj ďalšie dve ženy, ich životy nie sú v ohrození.

slovakia

left justify in out

Podľa rovnakého zdroja spadol vyvrátený strom aj na autobus na železničnom priecestí v obci Grabik v Lubuskom vojvodstve. Zranenia utrpel vodič autobusu, ktorý však neviezol pasažierov. Doprava je tu dočasne prerušená.
     

Poznanskí hasiči zaznamenali asi 100 núdzových volaní, zväčša v dôsledku zatopenia pivničných a iných nižšie položených priestorov, ale aj vyvrátených stromov či polámaných konárov blokujúcich komunikácie. Zranených, ani obete tu však, našťastie, ani po búrkovom fronte neregistrujú.
     

Poľskí meteorológovia, podobne ako ich českí, rakúski i maďarskí kolegovia varovali dnes pred prudkými búrkami, ktoré by mali priniesť na krátky čas síce mierne ochladenie, avšak môžu znamenať aj významnú hrozbu vzhľadom na ich sprievodné faktory ako prudký nárazový vietor a krupobitie.
     

Búrky nad Poľskom postupujú aktuálne smerom na severovýchod.
     

Už v sobotu pocítili rozmary prírody vo Veľkopoľskom vojvodstve, kde prudký nárazový vietor strhol strechy viacerých objektov a ulice sa vo viacerých lokalitách zmenili v dôsledku zrážok na riečky. To isté platilo aj o Mazovskom vojvodstve, kde si víchrica vynútila evakuáciu viac ako 750 ľudí z dovolenkárskeho zariadenia v Szczutowe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies