Vývoz Ukrajiny do Ruska klesne tento rok takmer o tretinu

NETKY.SK • 11 Február 2016, 08:32 • 2 min
Vývoz Ukrajiny do Ruska klesne tento rok takmer o tretinu

KYJEV - Export Ukrajiny do Ruska klesne tento rok takmer o tretinu, pričom strata pre Kyjev môže dosiahnuť viac než miliardu dolárov. Uviedla to tento týždeň ukrajinská centrálna banka. Informoval o tom spravodajský server Sputnik.

slovakia

left justify in out

"Export do Ruska klesne v tomto roku zhruba o 30 %, pričom dôvodom sú na jednej strane obchodné reštrikcie a na druhej ekonomické faktory," oznámila Národná banka Ukrajiny vo svojom odhade. Zároveň dodala, že pokles exportu bude stáť Kyjev okolo 1,3 miliardy USD (1,15 miliardy eur). O ďalších okolo 460 miliónov USD Ukrajina príde v dôsledku obmedzení v oblasti tranzitu produktov cez územie Ruska, dodala banka.

 

Rusi od začiatku tohto roka zaviedli voči Ukrajine potravinové embargo. Moskva uviedla, že tak reaguje na krok Kyjeva, ktorý sa pripojil k sankciám západných krajín voči Ruskej federácii. Ukrajina zareagovala odvetnými opatreniami a od 10. januára zaviedla embargo na dovoz viacerých potravín z Ruska.

 

(1 EUR = 1,1257 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies