Vývoz švajčiarskych hodiniek klesol v minulom roku takmer o desatinu

NETKY.SK • 26 Január 2017, 11:45 • 2 min
Vývoz švajčiarskych hodiniek klesol v minulom roku takmer o desatinu

BERN - Export hodiniek, ktoré patria ku kľúčovým vývozným artiklom Švajčiarska, klesol aj v decembri, tempo poklesu však bolo jedno z najslabších za minulý rok. Napriek tomu za celý rok zaznamenal vývoz hodiniek pokles takmer o 10 %. Uviedla to dnes Švajčiarska federácia výrobcov hodiniek.

slovakia

left justify in out

Vývoz hodiniek klesol v decembri medziročne o 4,6 % na 1,7 miliardy švajčiarskych frankov (1,58 miliardy eur). Rozsah poklesu bol miernejší než v predchádzajúcich mesiacoch, no práve vývoj v predchádzajúcom období spôsobil, že za celý rok 2016 predstavoval pokles exportu 9,9 %. Celkovo vyviezlo Švajčiarsko v minulom roku hodinky v hodnote 19,4 miliardy CHF.

 

Z hlavných trhov švajčiarskych vývozcov sa v decembri zvýšil dopyt po hodinkách v Číne, Japonsku, USA a Británii. Naopak, export do Hongkongu, Singapuru, Spojených arabských emirátov, Južnej Kórey a na viaceré kľúčové európske trhy zaznamenal pokles.

 

(1 EUR = 1,0732 CHF)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies