Vývoz ropy z južného Iraku smeruje v auguste k novému rekordu

NETKY.SK • 22 August 2018, 09:31 • 2 min
Vývoz ropy z južného Iraku smeruje v auguste k novému rekordu

Londýn/Bagdad- Export ropy z južného Iraku smeruje tento mesiac k novému rekordu. Uviedli to dva zdroje zo sektora. To naznačuje, že druhý najväčší producent v rámci Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) v plnej miere realizuje dohodu ropného kartelu o posilnení produkcie.

slovakia

left justify in out

Vývoz ropy z južného Iraku dosiahol za 19 augustových dní v priemere 3,7 milióna barelov denne (1 barel = 159 litrov). To je o 160.000 barelov denne viac ako za mesiac júl.

V ňom dosiahol vývoz ropy z južného Iraku 3,54 milióna barelov/deň, čo bol vtedajší rekord.

 

Podľa ďalšieho zdroja z irackého ropného sektora k pokračujúcemu rastu vývozu prispel najmä fakt, že ho neovplyvnili žiadne nečakané udalosti ako náhla zmena počasia.

Tá zvykne objem vývozu zredukovať.

 

Južný Irak je pre vývoz ropy kľúčový, z tamojších terminálov sa exportuje najväčší podiel z celkového objemu vývozu. Vzrástol však aj export zo severnej časti Iraku.

 

Od začiatku augusta dosiahol v priemere 350.000 barelov denne, zatiaľ čo v júli predstavoval okolo 300.000 barelov denne.

 

Tento objem však stále vysoko zaostáva za svojím maximom v niektorých mesiacoch minulého roka, keď dosiahol viac než 500.000 barelov denne.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies