Vývojárska spoločnosť hier Ubisoft sa začala zaoberať technológiou blockchainu

NETKY.SK • 24 Február 2018, 10:19 • 2 min
Vývojárska spoločnosť hier Ubisoft sa začala zaoberať technológiou blockchainu

Spoločnosť Ubisoft, ktorá sa zaoberá vývojom hier sa začína zaujímať o blockchainovú technológiu. Lidwine Sauer, riaditeľka poznatkov a trendov v laboratóriu pre denník IGN uviedla, že stratégia spoločnosti je zameraná na inováciu laboratórií do budúcnosti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Laboratórium analyzuje trendy v tom, ako svet dokáže interagovať s technológiou a hľadá spôsoby ich použitia v spoločnosti Ubisoft.

 

Jedinečnosť blockchainu

 

Lidwine Sauer sa vyjadrila, že blockchain ponúka šancu mať skutočné digitálne zbierky, ktoré sa nedajú replikovať. Jedinečnosť technológie prirovnala k umelcovi Picassovi a dodala, že je oveľa ťažšie ukradnúť niečo digitálne ako niektorý predmet z jeho zbierky.

 

Reťazec blokov umožňuje, aby digitálne položky boli jednorazové na rozdiel od jedného neporovnateľného počtu reprodukcií digitálneho produktu. Najdokonalejším nápadom na hranie hier je zavedenie unikátnych jednorazových kusov DLC, čo je len jedna možná aplikácia.

 

Sauer verí, že prostredníctvom blockchainu je možné objaviť ešte čosi zaujímavejšie a spoločnosť Ubisoft chce túto technológiu a jej využitie podrobne preskúmať.

 

Výskum sa rozširuje

 

Laboratórne výskumy sa rozšírili z umelej inteligencie na blockchainovú technológiu a kryptomeny. Sauer na margo hry od Ubisoftu uviedla: „Starlink: Battle for Atlas umožňuje, aby si hráč vytvoril vesmírnu loď v reálnom živote a môže pozorovať jej zmeny v reálnom čase v počas hrania.“

 

Ubisoft sa zamýšľa nad tým, či tento trend vytvára príležitosť pre inovácie a vytváranie nových hier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies