Vývoj autopilota Tesly začína riadiť Slovák! Bude spolupracovať s Elonom Muskom

NETKY.SK • 1 August 2017, 13:50 • 2 min
Vývoj autopilota Tesly začína riadiť Slovák! Bude spolupracovať s Elonom Muskom

Elon Musk prijal na vedúcu pozíciu do svojho tímu Slováka.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Tesla je známa svojimi inovatívnymi technológiami. Jednou z najznámejších je práve autopilot. Ten sa rokmi naďalej zdokonaľuje a na jeho vývoji sa neustále pracuje. Doteraz bol šéfom výskumu Chris Lattner, toho však po novom nahradí Slovák, Andrej Karpathy.

 

Andrej bude novým riaditeľom pre umelú inteligenciu a rozpoznávacie schopnosti jej funkcií. Do USA sa spolu s rodičmi presťahoval vo svojich 15 rokoch. Študoval na viacerých prestížnych univerzitách v Toronte či v Stanforde. Venoval sa umelej inteligencii a vo svojom odbore sa považuje za významného odborníka.

 

V novej práci bude spolupracovať so samotným Elonom Muskom. Nebude to však ich prvá kooperácia, pretože Andrej bol v minulosti zamestnaný ako výskumný vedecký pracovník v jeho organizácii OpenAI. Tu sa zaoberal hlbokými neurónovými sieťami.

 

Slovensko má teda vo svete ďalšieho rodáka, ktorý svojou šikovnosťou pozitívne reprezentuje našu krajinu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies