Vyvesenie čiernych zástav na Úrad BBSK je podľa Fica nenormálne a ponižujúce

NETKY.SK • 29 August 2015, 17:56 • 2 min
Vyvesenie čiernych zástav na Úrad BBSK je podľa Fica nenormálne a ponižujúce

UHROVEC - Vyvesenie čiernych zástav na budovu Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) považuje predseda vlády SR Robert Fico za nenormálne, ponižujúce a zahanbujúce.

slovakia

left justify in out

Uviedol to pri príležitosti trenčianskych krajských osláv 71. výročia Slovenského národného povstania (SNP) na Jankovom vŕšku pri Uhrovci (okres Bánovce nad Bebravou).

 

"My máme dnes štátny sviatok, na ktorý by sme mali byť hrdí, a nie ho ponižovať a zneuctiť takýmto podlým spôsobom. Ja verím, že slovenská verejnosť bude na túto podlosť, ktorá sa dnes stala v Banskej Bystrici, primeraným spôsobom reagovať," vyhlásil Fico.

 

Čierne zástavy dnes na budovu Úradu BBSK mal podľa viacerých zdrojov vyvesiť predseda BBSK Marian Kotleba. Jeho skutok odsúdil mimo iných aj predseda parlamentu Peter Pellegrini a generálny riaditeľ Múzea SNP Stanislav Mičev. Ľudovít Kaník (DS-SDKÚ) v tejto súvislosti avizoval, že plánuje podať trestné oznámenie. Zástavy z budovy po určitom čase zvesil občiansky aktivista a zakladateľ hnutia SEN Eduard Chmelár.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies