Využitie uvoľnených eurofondov z eHealthu zatiaľ nie je jasné

NETKY.SK • 17 Máj 2014, 14:09 • 2 min
Využitie uvoľnených eurofondov z eHealthu zatiaľ nie je jasné

BRATISLAVA - Po posune projektu elektronického zdravotníctva sa v Operačnom programe Informatizácia spoločnosti uvoľňujú desiatky miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Na čo sa tieto peniaze použijú, nie je zatiaľ známe. "Prostriedky budú použité na iné projekty v rámci OPIS," uviedli pre TASR z tlačového oddelenia Ministerstva financií (MF) SR.
      

Rezort zdravotníctva zrušil vyše 40-miliónový tender na informačný systém nevyhnutný pre projekt eHealth pre zdržanie, ktoré by mohlo viesť k následnému vráteniu eurofondov. O tom, na aký projekt sa peniaze použijú, je však podľa MF SR v súčasnosti predčasné hovoriť.
      

Ministerstvo zdravotníctva počíta s tým, že na financovanie projektu využije peniaze z nasledujúceho programového obdobia na roky 2014 až 2020. "Elektronizácia zdravotníctva je jednou z prioritných oblastí aj v novom programovom období. Ak projekt splní podmienky a ciele nového programového obdobia v tejto oblasti, MF SR nevidí dôvod na jeho nerealizovanie," uviedol tlačový odbor rezortu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona