Využite zimu vo svoj prospech!

NETKY.SK • 11 December 2013, 10:00 • 2 min
Využite zimu vo svoj prospech!

BRATISLAVA – Niektorým z nás by pravdepodobne nevadilo, keby boli ročné obdobia iba tri. Aj keď môžeme mať radi zimné radovánky, tak veľa ďalšieho tieto studené mesiace neponúkajú. Možnosti, ako tento čas zmysluplne využiť, ale predsa len existujú, tak sa inšpirujte!

slovakia

left justify in out

Trojmesačný plán

December, január, február – to je dosť dlhá doba na to, aby ste si spravili plán. Možno budete mať tendenciu všetko nechávať na január a s ním spájané predsavzatia, ale to by bola škoda. Ak chcete niečo uskutočniť, neodkladajte to. Naopak, budete mať pred ostatnými náskok a vyhnú sa vám depresie, keď zistíte, že sa blíži jar a vy ste pre seba zase nič neurobili. O čom vlastne hovoríme? No predsa v zdravom tele zdravý duch.

Starostlivosť o telo

Objavte kúzlo saunovania

Kedy inokedy si dopriať zahriatie a relax v saune ak nie v zimných mesiacoch? Naplánujte si napríklad výlet po meste, užite si vianočnú výzdobu okolo seba a potom hurá do tepla. Najskôr si ale zistite zásady správneho saunovania. Ak túto aktivitu zaradíte do svojho harmonogramu pravidelne a dlhodobo, uvidíte, že jar privítate v lepšej kondícii.

Vyskúšajte pôst

V zime máme tendenciu sa skôr obaľovať tukom, pretože teplé bundy a kabáty všetko ukryjú. Buďte výnimka. Skúste zmeniť jedálniček alebo dokonca vyskúšajte pôst. Môžeme to prirovnať k zimnému spánku zvierat. Celkom zaspať síce samozrejme nemôžeme, ale poľaviť áno. A keď človek nevydáva toľko energie, nemusí jej toľko prijať.

Pozvite si domov odborníka na oblečenie

V súvislosti s tým môžete dlhé zimné večery využiť k pretriedeniu svojho šatníka. Je zábavnejšie sa do toho pustiť napríklad s kamarátkou. Môžete si urobiť čaj alebo si dať dobré víno a skvelo si to upratovanie v skrini užiť. Ak ale budete chcieť radu od odborníka, vyplatí sa pozvať si domov práve niekoho, kto sa v móde vyzná.

Starostlivosť o dušu

Čítajte, kreslite, tvorte...

Zabúdať by sme nemali ani na psychickú pohodu. Ak je vonku zima najlepšie vám bude doma za oknom. V dni, keď sa skoro stmieva, toho aj tak moc vonku nevymyslíme. Je lepšie sa teda venovať činnostiam, na ktoré nemáte inokedy čas. Oprášte svoje záľuby alebo si nájdite úplne nové. Nestíhate veľa čítať? Cez zimu to môžete dobehnúť. A ak už budete musieť vyliezť z domu, užite si všetko čo zima ponúka – korčuľovanie alebo stavanie snehuliaka. Ak milujete lyže netreba vám nič pripomínať. S veselým duchom tak večne mokré topánky a premrznuté ruky prežijeme lepšie – inšpiráciou nám môžu byť deti, ktoré si zo zimy tiež nič nerobia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona