Vytvorili rekordné rýchlu nabíjačku telefónov, je schopná úplne nabiť mobil za 20 minút

NETKY.SK • 16 Júl 2020, 12:27 • 2 min
Vytvorili rekordné rýchlu nabíjačku telefónov, je schopná úplne nabiť mobil za 20 minút

Shenzhen - Spoločnosť Oppo predstavila nové 125-wattové ultrarýchle káblové nabíjanie pre telefóny.

slovakia

left justify in out

Nabíjanie za 20 minút

Nová nabíjačka bude schopná úplne nabiť vybitý telefón s objemom batérie 4 000 miliampérhodín za 20 minút. Nabitie mobilu o 41% trvá iba päť minút. V súčasnosti je to najpokrokovejšia technológia rýchleho nabíjania na trhu.

 

Technológia, ktorá stojí za novej 125-wattovej nabíjačkou, navyše posilnila bezpečnostné ochranné prvky systému pridaním ďalších 10 teplotných senzorov, ktoré monitorujú stav nabíjania a zaisťujú maximálnu bezpečnosť počas nabíjania.

 

 

"Zrýchlené zavádzanie 5G po celom svete, ako aj zvyšujúca sa diverzifikácia aplikácií s vysokou spotrebou energie vrátane hrania hier a videa predstavujú nové výzvy pre výdrž batérie mobilných telefónov a skúsenosti používateľov s nabíjaním," poznamenal Jeff Zhang, vedúci odboru nabíjacej technológie na OPPO.

 

Bezdrôtové nabíjanie

Spoločnosť zaviedla aj 65-wattovú technológiu bezdrôtového nabíjania AirVOOC. Táto sila je porovnateľná s najrýchlejšími káblovými nabíjačkami dostupnými na trhu. Zariadenie bude schopné telefón úplne nabiť za pol hodiny.

 

img

 

Modely telefónov, ktoré je možné nabíjať pomocou ultrarýchlych nabíjačiek, ešte neboli oznámené. Očakáva sa, že sa tak stane pred koncom roku 2020.

 

Oppo Electronics Corporation je čínsky výrobca konzumnej elektroniky založený v roku. Má piaty najväčší podiel na svetovom trhu mobilných telefónov. Pôsobí vo viac ako 40 krajinách a regiónoch, so 6 výskumnými ústavmi a 4 výskumnými a vývojovými centrami po celom svete, ako aj s medzinárodným dizajnovým centrom v Londýne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies