Výtvarný festival predstaví diela umelcov z Kuby, Afriky, Argentíny i USA

NETKY.SK • 27 September 2011, 16:26 • 2 min
Výtvarný festival predstaví diela umelcov z Kuby, Afriky, Argentíny i USA

Výtvarný festival predstaví diela umelcov z Kuby, Afriky, Argentíny i USA - Kultúra V Snine na východe Slovenska sa budú v týchto dňoch sústreďovať dve desiatky umelcov z viacerých európskych krajín, ako aj Kuvajtu, Izraela, Cypru, Afriky, USA, Kuby či Ar

slovakia

left justify in out

img

V Snine na východe Slovenska sa budú v týchto dňoch sústreďovať dve desiatky umelcov z viacerých európskych krajín, ako aj Kuvajtu, Izraela, Cypru, Afriky, USA, Kuby či Argentíny. V priebehu dvoch týždňov budú v rámci 18. ročníka Medzinárodného výtvarného festivalu vytvárať svoje diela, ktoré predstavia verejnosti 8. októbra v priestoroch mestského Domu kultúry počas vernisáže spojenej so slávnostným galaprogramom.
Na organizovaní tradičného medzinárodného podujatia sa podieľa Galéria Andrej Smolák Snina - Bratislava, sninská samospráva a po prvý raz v tomto roku aj Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí so sídlom v Bratislave. 
Ako TASR informoval riaditeľ festivalu Andrej Smolák, v Snine sa už nachádza 13 výtvarníkov a príchod ďalších očakávajú v najbližších dňoch. "Umelci budú tvoriť v spoločných ateliéroch a v plenéri, zúčastnia sa besied na školách a pripravia autorské výstavy vo viacerých mestách a obciach východného Slovenska," poznamenal.
Medzinárodného výtvarného festivalu v Snine sa od roku 1994 zúčastnili vyše štyri stovky autorov zo 45 krajín sveta. Záštitu nad dvojtýždňovým podujatím, ktoré odštartovalo 25. septembra, prevzal minister kultúry SR Daniel Krajcer. Čestným predsedom festivalového výboru je doživotne akademický sochár Tibor Bartfay.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies