Výtržníkov zadržaných po nedeľnej demonštrácii postavia pred súd

NETKY.SK • 29 Október 2014, 13:08 • 2 min
Výtržníkov zadržaných po nedeľnej demonštrácii postavia pred súd

BUDAPEŠŤ - Šiestich výtržníkov, zadržaných v nedeľu večer v Budapešti maďarskou políciou po demonštrácii proti zdaneniu internetu, postavia v riadnom konaní pred súd, informovala dnes agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Extrémisti zaútočili na sídlo vládnej strany Fidesz na Lendvayho ulici a na budove spôsobili materiálne škody.
     

Peštiansky ústredný obvodný súd rozhodol, že prípad bude pojednávať v riadnom konaní, pretože k zrýchlenému konaniu, ako ho požadoval prokurátor, nie sú k dispozícii potrebné dôkazy. Spisy prípadu súd vrátil prokuratúre.
     

Prokuratúra hlavného mesta v utorok oznámila, že zo šiestich zadržaných jedného prepustili na slobodu a ostatných podozrivých postavia v zrýchlenom konaní pred súd za podozrenie zo spáchania trestného činu výtržnosti.
     

Polícia po incidente identifikovala skupinu zamaskovaných ľudí, ktorá v nedeľu po 20.00 h poškodila bránu, plot a žalúzie, rozbila niekoľko okien a niekoľkí z nich prenikli do dvora a vyliezli na terasu budovy Fideszu. Výtržníkov vo veku 19-35 rokov zadržali, vypočúvali ako podozrivých a vzali do väzby.
     

Organizátori protestu na Námestí hrdinov vyhlásili koniec zhromaždenia, potom však demonštranti prešli k sídlu Fideszu, kde hádzali na budovu staré počítačové komponenty vrátane obrazoviek, čím spôsobili materiálne škody. Niekoľko extrémistov fyzicky zaútočilo aj na televízne štáby.
     

Proti zámeru vlády premiéra Viktora Orbána zdaniť internet protestovali v nedeľu večer tisíce Maďarov. Protest po tom, čo vláda nesplnila požiadavky demonštrantov, pokračoval v utorok v Budapešti a v iných mestách Maďarska za účasti niekoľkých desiatok tisícov Maďarov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona