Výtržníci zaútočili na kancelárie kosovskej prezidentky zápalnými fľašami

NETKY.SK • 12 Marec 2016, 17:47 • 2 min
Výtržníci zaútočili na kancelárie kosovskej prezidentky zápalnými fľašami

PRIŠTINA - Kosovská polícia informovala o dnešnom útoku zápalnými fľašami na budovu kancelárií prezidentky Atifete Jahjagovej v metropole Priština.

slovakia

left justify in out

Maskovaní útočníci hodili podľa vyhlásenia polície dnes skoro ráno na budovu používanú zamestnancami odchádzajúcej prezidentky výbušné zariadenia a následne rozbili okná na objekte.

 

Agentúra AP v tejto súvislosti pripomína, že ide o ďalší zo série útokov na štátne budovy Molotovovými kokteilmi. Výtržníci tiež v ostatnom čase viackrát napadli kosovských vysokopostavených predstaviteľov vajíčkami.

 

Od septembra tiež kosovská opozícia opakovane prerušila zasadnutie parlamentu odistením kanistrov so slzotvorným plynom priamo v parlamentnej sále. Priaznivci opozície tiež opakovane vyvolali ostré zrážky s políciou. Opozícia a časť obyvateľstva nesúhlasí s dvoma vládnymi dohodami, ktoré vláda v Prištine uzavrela so Srbskom a Čiernou Horou. Tie podľa nej podkopávajú kosovskú suverenitu.

 

Kosovská opozícia ďalej nesúhlasí s februárovým zvolením niekdajšieho vodcu kosovských povstalcov, neskoršieho premiéra, aktuálne vicepremiéra a šéfa diplomacie Kosova Hashima Thačiho (47) za nového prezidenta. Voľbu napadla na ústavnom súde.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies