Vytrhol kábel a prerušil interview, Schäfer asi príde o prácu

NETKY.SK • 8 September 2016, 10:03 • 2 min
Vytrhol kábel a prerušil interview, Schäfer asi príde o prácu

KINGSTON - Kto by si nepamätal známeho trénerského futbalového svetobežníka Winfrieda Schäfera? Šesťdesiaťšesťročný Nemec s bujnou blonďavou hrivou známy predovšetkým z angažmánov v Karlsruhe či pri kamerunskej a thajskej reprezentácii, sa najnovšie zviditeľnil incidentom na Jamajke, kde ako kouč národného tímu pôsobí od roku 2013.

slovakia

left justify in out

Jamajčanom sa nepodarilo postúpiť do záverečnej fázy o postup na MS 2018 do Ruska. "Reggae Boyz" prišli o šancu na prienik ďalej po sobotňajšej prehre s Panamou (0:2), Schäfer už v poslednom zápase B-skupiny štvrtej fázy eliminácie proti Haiti (0:2) nekoučoval jamajský tím. Čoraz hlasnejšie sa hovorí o tom, že v tejto funkcii skončí, no dôvod nemusí byť iba výsledkový.

 

Možno aj pod vplyvom sklamania sa Schäfer na tamojšom letisku v Kingstone postaral o poriadny rozruch. Najprv odmietol žiadosť reportéra jamajskej televízie o rozhovor. Neskôr, keď sa s médiami zhováral jeden z funkcionárov jamajského mužstva, naschvál odpojil kábel patriaci televíznej stanici a prerušil interview.

 

Združenie jamajských žurnalistov okamžite podalo protest, v ktorom žiadalo potrestanie skúseného lodivoda. Jamajská futbalová federácia (JFF) mu okamžite pozastavila činnosť, začala vyšetrovať celý incident a údajne je možné, že práve preň ukončí s Nemcom kontrakt platný do roku 2018.

 

A čo na to samotný Schäfer? Údajne nesúhlasí s rozhodnutím federácie a domáha sa možnosti znova pracovať. Trénerovi právnici sa už medzičasom stihli obrátiť aj na Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA). "Som veľmi prekvapený. Ešte som tu nedokončil svoju prácu. Milujem túto krajinu, ľudí a chcem vybudovať kvalitný jamajský tím zložený z najlepších domácich hráčov a zahraničných legionárov," vyhlásil Schäfer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies