Výtlky v Bratislave začnú opravovať už aj technologicky

NETKY.SK • 17 Apríl 2013, 15:27 • 2 min
Výtlky v Bratislave začnú opravovať už aj technologicky

BRATISLAVA - Bratislavské cesty zničené zimou a plné výtlkov by sa mohli už dočkať trvalejšej opravy. Mesto totiž plánuje s technologickými opravami ciest začať budúci týždeň. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa bratislavského magistrátu Daniela Rodinová.

slovakia

left justify in out

Pre nepriaznivé počasie, ktoré bolo ešte koncom marca, havarijný stav ciest zatiaľ riešili netechnologickou opravou výtlkov, teda vyčistením miesta výtlku a zaliatím asfaltobetónovou zmesou.. Správcovia komunikácií v súčasnosti zisťujú, na ktorých cestách sú povrchy najviac zničené a merania plánujú ukončiť počas tohto týždňa.

Najviac zaťaženou a poškodenou bratislavskou cestou je Račianska ulica, práve na tej by mali s technologickými opravami začať. Jej opravu by chceli financovať z dotácie Bratislavského samosprávneho kraja, ktorý mestu prisľúbil na opravu ciest jeden milión eur. Kraj si chce však presne určiť, na ktoré úseky ciest v Bratislave prispeje, o dotácii budú krajskí poslanci rokovať v piatok. Bratislava zo svojho rozpočtu na opravu kritického stavu ciest vyčlenila tiež jeden milión eur a na opravu ciest prispeje aj vláda sumou 1,3 milióna eur.

Na výtlky na cestách upozorňujú aj bratislavskí vodiči, v súčasnosti na magistráte evidujú 230 e-mailov so žiadosťou o opravu výtlkov. Podľa Rodinovej ľudia najčastejšie upozorňujú na zlý stav ciest na Račianskej ulici, Starých gruntoch - hlavne na úsek od internátov po Svrčiu, ale i na výtlky na Staromestskej, Tomášikovej, Bajkalskej či Bojnickej ulici. Diery na ceste hlásia na celej Kolibe či na Orenburskej ulici pri železničnej stanici. Ako dodala Rodinová, značná časť ľudí sa na magistrát obracia s kritikou súčasného stavu povrchov ciest v celom meste. Obyvatelia môžu výtlky nahlásiť e-mailom na vytlk@bratislava.sk, telefonicky na linku call centra i osobne vo Front Office v budove bratislavského magistrátu. Bratislavskí vodiči sa však so žiadosťami obracajú aj na dopravný podnik či políciu a mesto dostáva podnety aj od mestských častí.

Mesto v tomto roku plánuje technologickým spôsobom opraviť povrchy ciest na viacerých úsekoch, ich oprava však bude závisieť aj od rozhodnutia poslancov Bratislavského samosprávneho kraja. Ide o opravu BUS pruhu na Panónskej v smere do Petržalky, na zastávke mestskej hromadnej dopravy na Rusovskej či na Bajkalskej ulici. Na opravu čakajú aj cesty na Palisádach, Staromestskej ulici, na Nábreží arm. gen. L. Svobodu, na Brnianskej v smere na Patrónku, ale i na Tomašikovej, Jeséniovej, Podkolibskej, Rybničnej či Roľníckej ulici. Kritický je stav na Devínskej ceste, v Dúbravke či v Karlovej Vsi. Mesto plánuje ešte opraviť aj cestné ťahy na Bajkalskej od Vajnorskej po Trnavskú, na Kukučínovej, Bojnickej, Drotárskej či Matúšovej ulici. Opraviť chcú aj cesty na Ul. 29. augusta, na Mlynských nivách, Rožňavskej, Trnavskej, Hodonínskej, Dolnozemskej, Panónskej, Pajštúnskej, Jiráskovej i cestu do Devínskej Novej Vsi pri Hornbachu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies