Vytlačenie Islamského štátu z Iraku bude trvať dva roky, tvrdí Londýn

NETKY.SK • 22 Január 2015, 17:36 • 2 min
Vytlačenie Islamského štátu z Iraku bude trvať dva roky, tvrdí Londýn

LONDÝN - Vojenskej koalícii na čele s USA bude trvať odhadom až dva roky, kým sa jej podarí dostať sily radikálnej organizácie Islamský štát (IŠ) z územia Iraku.

slovakia

left justify in out

Pre britské médiá sa tak vyjadril minister zahraničných vecí Philip Hammond. Podľa jeho slov bude navyše ešte niekoľko mesiacov trvať, kým budú iracké pozemné sily schopné bojových operácií. Hammond sa tak vyjadril pred začiatkom štvrtkového stretnutia predstaviteľov krajín spojených v koalícii proti obávaným extrémistom. Do Londýna prišiel aj minister zahraničných vecí USA John Kerry a iracký premiér Hajdar al-Abádí.

 

"Nezvládne sa to do troch alebo šiestich mesiacov. Bude to trvať jeden až dva roky vytlačiť IŠ preč z Iraku, ale robíme všetko, čo je potrebné urobiť v záujme zmeny aktuálneho stavu," povedal Hammond na margo obávaných extrémistov. Tí minulý rok na severe Iraku povstali voči vláde v Bagdade a dnes ovládajú veľké časti severozápadného Iraku. Spolu s priľahlým územím Sýrie ho začlenili do spoločného "kalifátu". Spojenci na čele s USA v auguste spustili nálety na ich pozície, za čo im radikáli sľúbili pomstu v podobe teroristických útokov na ich pôde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies