Výťažok z koncertu Hoj, vlasť moja pôjde na opravu Nitrianskeho hradu

NETKY.SK • 27 August 2012, 11:32 • 2 min
Výťažok z koncertu Hoj, vlasť moja pôjde na opravu Nitrianskeho hradu

Výťažok z koncertu Hoj, vlasť moja pôjde na opravu Nitrianskeho hradu - Kultúra Tento víkend sa v nitrianskej Mestskej hale na Klokočine opäť rozozvučia tóny benefičného koncertu Hoj, vlasť moja. V poradí 18.

slovakia

left justify in out

imgTento víkend sa v nitrianskej Mestskej hale na Klokočine opäť rozozvučia tóny benefičného koncertu Hoj, vlasť moja. V poradí 18. ročník podujatia sa uskutoční v nedeľu 2. septembra pri príležitosti osláv Dňa Ústavy SR. 
      „Na koncerte vystúpia poprední sólisti Slovenského národného divadla v Bratislave Jolana Fogašová, Jana Bernátová, Martin Babjak, Ján Babjak, Dušan Jariabek, Diabolské husle Jána Berkyho Mrenicu mladšieho, Orchester ľudových nástrojov Miroslava Dudíka, Darina Laščiaková a Petra Zaujecová,“ informovala Ľudmila Synaková z Mestského úradu v Nitre. 
      Podujatie bude benefičné a získané prostriedky pôjdu na opravu Nitrianskeho hradu, ktorý je architektonickou a historickou pamiatkou. Záštitu nad podujatím prevzal Prezident SR Ivan Gašparovič. Hlavným organizátorom a garantom je Nadácia Konštantína Filozofa, ktorej zakladateľom je kardinál Ján Chryzostom Korec a predsedom nitriansky sídelný biskup Viliam Judák.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies