Výťažok z aukcie vzácnych vín pomôže mentálne postihnutým

NETKY.SK • 11 Október 2014, 18:27 • 2 min
Výťažok z aukcie vzácnych vín pomôže mentálne postihnutým

TRENČÍN - Po minuloročnej premiére pripravila Trenčianska nadácia aj tento rok aukciu vzácnych vín. Celý výťažok podaruje organizáciám, ktoré sa starajú o ľudí s mentálnym postihnutím. Podujatie sa uskutoční 16. októbra v Sokolovni pube v Trenčíne.

slovakia

left justify in out

„Aukciu vzácnych vín povedie renomovaná enologička, medzinárodná degustátorka a členka Európskeho vinárskeho rytierskeho stavu Edita Ďurčová. Súčasťou večera bude ochutnávka špičkových slovenských vín, ktoré bodovali na svetových súťažiach. O obsluhu i pohostenie sa postarajú študenti Hotelovej akadémie Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trenčíne,“ uviedla správkyňa nadácie Alena Karasová.
      

Ako dodala, prijímateľov pomoci vybrala správna rada nadácie v spolupráci s odbornou grantovou komisiou už koncom septembra. Z jedenástich oprávnených žiadateľov sa traja úspešní predstavia priamo počas benefičného večera pri odovzdaní finančných darov. "Sú to Centrum sociálnych služieb (CSS) Jesienka z Myjavy, ktoré sa v rámci pracovnej terapie svojich klientov rozhodlo vybudovať tkáčsku dielňu, CSS – Kolonka v Púchove, ktoré na podporu ergoterapie vybaví kuchyňu potrebným zariadením a CSS Juh v Trenčíne zriadi krajčírsku dielňu na rozšírenie spektra aktivít svojich klientov," doplnila Karasová.
      

Druhý ročník aukcie vzácnych vín organizuje Trenčianska nadácia v spolupráci so spoločnosťou VINALMA, výrobcami, dovozcami a zberateľmi vína a Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Trenčíne. Akciu finančne podporuje Mesto Trenčín, Trenčiansky samosprávny kraj a spoločnosť Považský cukor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies