Vytapetujte si byt

NETKY.SK • 31 August 2014, 18:00 • 2 min
Vytapetujte si byt

BRATISLAVA - Pekné tapety môžu aj z nevľúdneho bytu urobiť útulný a krásny domov. Úhľadné vzory s veľkou škálou farebnosti nedokáže vytvoriť žiadny maliar. Tapety sa vyrábajú so životnosťou až do 20 rokov, čomu sa nevyrovná žiadna maľovka. Tú treba obnoviť každé tri roky.

slovakia

left justify in out

Tapety sa dajú poumývať, prípadne poškodené miesto opraviť tak, že pás tapety strhneme a nahradíme novým.

 

Pred začatím tapetovania vypnite elektrický prúd, aby ste mohli odstrániť kryty zásuviek a vypínačov. Steny natrite penetračným náterom, vyrovná sa tak podklad a zvýši savosť stien. Podľa návodu si pripravte lepidlo a môžete začať so strihaním tapiet. Nezabudnite pridať 5-10cm na horný a dolný okraj.

 

Pozor aj na vzor, ktorý musí nadväzovať na seba. Potom si natrieme lepidlom nielen tapety, ale aj stenu. Postupujeme po pásoch, aby lepidlo príliš neuschlo. Tapetujeme smerom od hora a začíname stenou, ktorá je prvá viditeľná pri vstupe do miestnosti. Každý pás pritlačíme, kefou odstránime vzniknuté vzduchové bubliny. Pomocou pravítka a orezávacieho noža upravíme horný a dolný okraj tapety.

 

Tapetovanie zvládne každý, kto je aspoň trochu manuálne zručný. Tapety sú štýlové, moderné, trendy a vdýchnu bytu pocit tepla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies